5. Niet omdat het moet

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in Meddo, de Achterhoek van Nederland op een boerderij omgeven door bos en weiland. Om tot rust te komen zou je denken, maar dat is het toch niet helemaal. Hier volg ik een opleiding Heart & Sexuality, en draait allemaal over je innerlijke kracht terugvinden door te kijken naar onze seksualiteit. Mannen en vooral vrouwen zijn vergeten dat we alle levenskracht binnen onszelf hebben en dat onze kracht in ons bekken zit. Maar ik begin niet bij het begin. De hele week liep ik met een vervelend gevoel rond. Ik had alles vol gepland na een week zakenreis: twee dagen bij mijn familie, twee dagen werken en afspreken met mijn beste vriendinnen, daarna vier dagen cursus en de volgende dag op het vliegtuig naar Portland voor een roadtrip van twee weken. Op zich allemaal heel erg leuke dingen, maar een vraag die ik mij deze week bezighield was “wanneer schrijf ik nu die blog”. Aan mijn vierde blog had ik minder aandacht besteed en voor mij was die van ander niveau dan de andere post. Ik maakte het mezelf heel lastig met het gevoel dat ik deze beslissing nu had gemaakt om die blog te beginnen en dat ik nu kost wat kost iedere week iets MOEST posten. Wat mijn ervaring is, dat wanneer ik iets doe wat ik moet, al moet ik dat van mezelf, ik eigenlijk mijn energie op de buitenwereld richt en het me meer energie kost dan wat ik ervoor terugkrijgt. Als een vriendin dit tegen mij zou vertellen, had ik zéker gezegd “jij moet helemaal niets”.

Precies, ik moet helemaal niets. Met mijn blog van vorige week was ik in een oud patroon terechtgekomen van dingen doen uit externe motivatie en niet om echt te geven vanuit mijn hart. Ik was op zoek naar erkenning, maar als je daarvan afhankelijk bent en jezelf geen ruimte geeft, dan komt het net niet. Ik liep nog zelfs heel de week rond met het idee om blog nummer vier te herschrijven zodat ze stuk voor stuk perfect zouden zijn, maar dat ga ik nu eens niet doen. Heel dit experiment gaat juist over mezelf tonen zoals ik ben, en soms ben ik eens minder geaard, plan ik alles vol en neem ik de tijd niet om te doen wat ik zelf echt wil. Dit besef maakt alles vrij. Dus als ik een week, op woensdag, niets post, dan is dat omdat ik er geen zin in heb en het niet voel vanuit mijn bekken. Want een stroom moet per definitie niets en is gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s