10. Fouten maken mag

2 van mijn goeie vriendinnen maken op liefdesvlak naar mijn gevoel nogal controversiële keuzes. Eentje gaat samenwonen met haar vriend waarmee het al 2x uit is geweest in het laatste jaar. De andere heeft een relatie met een oudere getrouwde man. Ik kreeg er de afgelopen weken lichamelijke reacties van. Alles in mij begon te reageren. Wat doen die nu, dat is toch niet verstandig! Bleef door mijn hoofd spoken. Wat wou dit over mij zeggen, want het liefdesleven van mijn vriendinnen gaat mij geen fluit aan.

Verstandig zijn. Dat is blijkbaar al heel mijn leven het ideaal. Bij grote beslissingen kies ik voor de optie die rationeel het meeste kans van slagen heeft. Loslaten is pas een concept die ik dit jaar begin te vatten. Dat is wat mijn vriendinnen me tonen, dat je dingen kan proberen en dat je je gevoel kan volgen los van ratio. En dat mijn angst voor fouten me verlamt. Ik hoorde op café een geweldige metafoor. In een wetenschappelijk experiment was er een groep met als opdracht om in 1 week het perfecte potje uit klei te maken, een andere groep kreeg de opdracht om zoveel mogelijk te proberen. Aan het eind van de week kwamen uit de tweede groep de meest fantastische resultaten. Daar trek ik mijn lessen uit. Zoveel mogelijk potjes bakken, dat lijkt me een topplan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s